Hallo, leuk dat je lid wilt worden van onze club.

Vanaf 8 jaar kun je in principe met ons meevaren, natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe sterk je al bent, en je moet natuurlijk kunnen zwemmen. Mocht je in het begin moeite hebben de groep bij te houden dan regelen we een ‘sleepje’ voor je, zodat je gewoon gezellig mee kunt.

Je mag de eerste vier keer meevaren om te kijken of je het echt leuk vindt voordat je lid  wordt. Het allerbelangrijkste vinden we namelijk dat je het leuk vindt om mee te gaan!! Daarna hebben we een inschrijfformulier voor je om samen met je ouders in te (laten) vullen.

Voor de duidelijkheid nog even een paar zaken op een rijtje:

Wanneer varen we?

We varen vanaf de eerste zaterdag in April tot en met de laatste zaterdag in September.
Het seizoen loopt dus van 1 april tot 1 oktober. Wij zijn vanaf 10:00 uur op de club en  vertrekken dan vanaf 10:30 uur. Rond 12:30 uur zijn we over het algemeen terug op de club.
De tijd dat we terug zijn op de club spreken we natuurlijk altijd nog af met de ouders die de kinderen brengen en is natuurlijk altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.
Alleen bij onweer wordt er niet gevaren !

Wat doen we?

We varen een rondje op of om de plas. Meestal naar een eiland, gekozen door een van de kinderen, waar we een pauze houden. Hier zwemmen we dan of doen we oefeningen voor een van de Kano Vaardigheids bewijzen die je bij ons kunt halen.
Voor de beginners hebben we een verenigingscertificaat, en voor de wat meer gevorderden hebben we de mogelijkheid om Kanovaardigheid A of B te behalen.

Wat draag je tijdens het varen? 

Tijdens het varen draag je kleding die nat mag worden inclusief schoenen. Voor de wind en de regen draag je een dun regenjasje.

Wat heb je bij je?

Droge kleding en iets te eten voor na het varen. Koffie/Thee/Limonade verzorgen wij.

Welke spullen hebben wij voor je?

Wij hebben een kano, peddel en zwemvest voor je, en als we denken dat je het kunt, hebben we natuurlijk ook een spatzeil. Het zwemvest is verplicht zodat het ten alle tijden veilig blijft.

Wat kost het?

Sport is voor iedereen, en voor gezinnen met een laag inkomen zijn er extra mogelijkheden via Stichting Jongeren Actief      klik hier

Alle info staat in de flyer.     FLYER

 

Jeugd Kennismaking

De ouder/verzorger van het nieuwe jeugdlid verklaart hierbij (met het insturen van het formulier) voor ongevallen en schade bij de uitoefening van de door kanovereniging De Ronde Venen georganiseerde activiteiten, alsmede voor de eventuele daaruit voortvloeiende kosten, nimmer de Kanovereniging De Ronde Venen aansprakelijk te zullen houden.