23-06-2021:

Beste bestuurder van een kanovereniging,
Namens de Commissie Recreatief Varen deel ik de volgende informatie met u: 

Registratie georganiseerde activiteiten Biesbosch

Er gingen wat geluiden rond dat er voortaan alleen tegen betaling in de Biesbosch zou mogen wden gevaren. Na contact tussen de Staatsbosbeheer Commissie Recreatief Varen van het Platform Kanosport van het Watersportverbond blijkt dit niet te kloppen. Hoe zit het dan wel?

Wanneer uw vereniging een tocht plant in De Biesbosch dan dient u dit van te voren door te geven. Zo heeft Staatsbosbeheer helder wat er in de Biesbosch gebeurt en kunnen inschatten of er niet teveel georganiseerde activiteiten binnen een bepaalde tijdsperiode plaatsvinden. U meldt de tocht op tijd (bij voorbaat 4 weken van te voren) aan via votbiesbosch@staatsbosbeheer.nl.
De eerste keer dat u dit doet, dient u het formulier te gebruiken welke u kunt vinden op https://www.staatsbosbeheer.nl/contact/evenement.

Vaart u niet in een gepland verenigingstocht, bijvoorbeeld slechts met een paar vrienden, of vanuit de aan Biesbosch gelegen vereniging dan hoeft dit niet van te voren worden gemeld.

Let op! Indien de tocht die u organiseert een commercieel karakter heeft, gelden er andere regels. U kunt hierover contact opnemen met eerder genoemd e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

Bejanca van Grootheest
Kanosport
Watersportverbond

Mob: 06-11366451
Tel:   030-3077509
Ma, di & do aanwezig

https://www.watersportverbond.nl